Peste 3800 persoane angajate în Dâmbovița prin Programul Național de Ocupare a Forței de Muncă

În primele 7 luni ale anului 2021, ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, în Dâmbovița au fost încadrate în muncă 3833 persoane, dintre care 1709 femei.
Din totalul persoanelor ocupate, 1483 au peste 45 de ani, 1000 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 800 au între 25 și 35 de ani, iar 550 sunt tineri sub 25 de ani (488 tineri NEET).
În funcție de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1229 provin din mediul urban, iar 2604 persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii medii (1453). Cele cu studii profesionale sunt în număr de 834. Numărul celor cu studii universitare este de 482, iar cei cu studii elementare sunt în număr de 1064.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dâmbovița, 3090 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupa-bile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.
Pentru integrarea pe piața muncii , persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședința beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată.
Astfel, în primele 7 luni ale anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 8767 persoane.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ISJ Dâmbovița - Concurs maraton pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct

Potrivit unei informări primite din partea Inspectoratului Școlar Dâmbovița, nu mai puțin de trei luni și o săptămână au fost alocate pentru ocuparea, prin concurs, a 217 posturi de conducere în învățământul preuniversitar dâmbovițean. Această activitate va dura practic până la vacanța de iarnă:„Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița anunță organizarea concursului […]