Peste 3500  persoane consiliate de AJOFM şi-au găsit un loc de muncă în primele 9 luni ale anului

Date:

Potrivit unei informări a AJOFM Dâmbovița, în primele 9 luni ale anului 2023, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul instituției au fost încadrate în muncă 3506 persoane, dintre care 1741 femei.

„Din totalul persoanelor ocupate, 1981 au peste 45 de ani, 424 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 139 au între 30 și 35 de ani, 275 au între 25 și 30 de ani iar 687 sunt tineri sub 25 de ani ( 655 tineri NEET, sub 30 ani).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 939 provin din mediul urban, iar 2567 persoane sunt din mediul rural”- se precizează în comunicat.

Statistica mai arată că  cele mai multe persoane astfel încadrate au studii  medii (1268), urmate de cele cu studii elementare    (1214). Cele cu studii profesionale sunt în număr de 758. Numărul celor cu studii universitare este de 266.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dâmbovița, 1084 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a AJOFM Dâmbovița,  beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 10891.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...