PESTE 32 DE TONE DE ARTICOLE PIROTEHNICE, INDISPONIBILIZATE DE POLIŢIŞTI

Poliţia Română a demarat, la data de 23 noiembrie 2020, acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII”, fiind continuate, şi în acest an, activităţile pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.
De la declanşarea acţiunii, până la data de 17 decembrie a.c., poliţiştii au efectuat acţiuni şi controale la 322 de persoane fizice şi juridice autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice şi în zona a 761 de pieţe, târguri sau centre comerciale.
Au fost vizate şi 219 persoane fizice şi juridice neautorizate care ar fi comercializat ambulant articole pirotehnice.
În cadrul acţiunii, au fost întocmite 229 de dosare penale, pentru constatarea a 236 de infracţiuni, fiind implicate 251 de persoane, faţă de care sunt efectuate cercetări.
Pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 97.600 de lei, iar, ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării 32.335 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, F4, P1 şi P2, în valoare de peste 790.000 de lei.
De asemenea, au fost retrase 3 autorizaţii de funcţionare.

Activităţile, desfăşurate sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2020 –
2021.
CUMPĂRAŢI ARTICOLE PIROTEHNICE DOAR DE LA PERSOANE FIZICE/JURIDICE AUTORIZATE

  • petardele pot fi comercializate doar în spaţii destinate vânzării unor astfel de articole şi numai după obţinerea autorizaţiei de deţinere şi comercializare.
  • SESIZAŢI POLIŢIA CÂND CONSTATAŢI CĂ SUNT VÂNDUTE ILEGAL ARTICOLE PIROTEHNICE
  • comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice constituie infracţiune şi vă poate pune în pericol sănătatea şi integritatea corporală.
    ATENŢIE LA ETICHETĂ!
  • la achiziţionarea de articole pirotehnice verificaţi eticheta. Acestea să fie inscripţionate în limba română! Exemple de articole pirotehnice care pot fi comercializate către public: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, inele de foc, sateliţi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Noua tulpină de Coronavirus care se răspândeşte rapid are mutaţii majore

Cercetătorii britanici încearcă să stabilească dacă răspândirea rapidă în sudul Angliei a noii variante de coronavirus care provoacă Covid-19 are legătură cu mutaţii majore detectate la tulpină, transmite Reuters. Mutaţiile includ schimbări ale proteinei cu „ţepi” pe care coronavirusul SARS-CoV-2 o foloseşte pentru a infecta celulele umane, a anunţat un […]