Peste 1,7 milioane de lei alocate de Guvern pentru refacerea unor școli

1 0

Guvernul României a aprobat propunerea Ministerului Dezvoltării, privind alocarea sumei de 1.711.000 lei, din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru unele unităţi administrativ – teritoriale afectate de calamităţile naturale.

Astfel, comunele Dobra și Glodeni (jud. Dâmbovița), municipiul Turnu Măgurele (jud. Teleorman), comunele Peciu Nou și Victor Vlad Delamarina (jud. Timiș) și Chilia Veche (jud. Tulcea) vor primi fonduri pentru refacerea acoperișului și a structurii interioare ale unor unități școlare afectate de precipitaţiile căzute, în acest an, pe raza acestor judeţe. 

 Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din județele afectate.

Măsura a fost luată întrucât respectivele unităţi administrativ-teritoriale nu au capacitatea financiară de a susține integral din bugetele locale aceste sume.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Atelierele de vară ȘOTRON

Activitățile de promovare a unui stil de viață sănătos au continuat  la Grădinița cu Program Prelungit „Rază de Soare” din Târgoviște. Copiii participanți la activitate  au aflat astfel, prin jocuri și prezentări de informații adaptate vârstei, care sunt activitățile și comportamentele necesare menținerii sănătății proprii și a întregii familii. Și […]