PESTE 14.000 DE AUTOVEHICULE, VERIFICATE DE POLIŢIŞTI

Timp de două zile, poliţiştii rutieri au verificat respectarea legislaţiei din domeniul transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane. Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni pentru încălcarea normelor referitoare la operatorii de transport rutier.
Pe parcursul zilelor de miercuri, 20 mai şi joi, 21 mai a.c., sub coordonarea

de specialitate a Direcţiei Rutiere, poliţiştii au acţionat la nivel naţional pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi a circulaţiei pe autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene.
Echipele de control au verificat 14.140 de autovehicule, fiind aplicate 4.394 de sancţiuni contravenţionale şi constatate 54 de infracţiuni, dintre care 43

la regimul rutier.
Din totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate, 133 au fost pentru nerespectarea timpilor de conducere şi odihnă, 202 pentru încălcarea normelor referitoare la operatorii de transport rutier şi peste 4.000 pentru încălcarea O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Sancţiunile rutiere au vizat conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (23), depăşirea vitezei legale (1.362), lipsa I.T.P. (68), precum şi alte abateri rutiere (2.572). De asemenea, în 243 de cazuri au fost reţinute permisele de conducere, iar în alte 172 au fost reţinute certificatele de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Guvernul cumpără măşti pentru 1,1 milioane de persoane vulnerabile

Guvernul va distribui măşti de protecţie către aproximativ 1,1 milioane de persoane vulnerabile din punct de vedere al veniturilor, conform unei ordonanţe de urgenţă aflată pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Executivului. Valoarea alocată pentru aceste măşti, cu care de altfel va fi suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii […]