Peste 100 de milioane de euro pentru înființarea sistemelor de irigații!Granturile nerambursabile  ajung  până la 500000/proiect!

Date:

Cum s-au instalat seceta și canicula, a revenit în actualitate problema irigațiilor, absolut necesare pentru obținerea unor recolte bogate. Anul acesta, prin apelul de proiecte DR 26 – „Înființarea sistemelor de irigații” , AFIR are alocat un buget total de 102.421.176 EUR iar din acești bani, beneficiarii vor putea obține sprijin nerambursabil 65% din totalul cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 500.000 EUR/ beneficiar.

 Fonduri nerambursabile de maximum 500.000 EUR/beneficiar, pentru înființarea sistemelor de irigații a fost accesibilă atât fermierilor individuali cât și formelor asociative.

Prin DR 26 se  asigură exclusiv finanțare pentru înființarea sistemelor de irigații care vor fi realizate în zone care nu sunt deservite de o infrastructură de irigații existentă. DR 26 se axează exclusiv pe înființarea sistemelor noi de irigații (respectiv se finanțează întregul circuit al apei de la sursă și până la plantă).

Beneficiarii eligibili la fondurile pentru înființarea sistemelor de irigații sunt fermieri și formele asociative ale acestora, cu excepția persoanelor fizice, constituiți ca    întreprinderi individuale (înfiinţate în baza OUG nr. 44/ 2008) cu modificările și completările ulterioare; întreprinderi familiale (înfiinţate în baza OUG nr. 44/2008) cu modificările și completările ulterioare; societate în nume colectiv – SNC (înfiinţată în baza Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare);  Societate pe acţiuni – SA (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare);    Societate cu răspundere limitată – SRL (înfiinţată în baza Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare);  Societate comercială cu capital privat (înfiinţată în baza Legii nr. 15/1990, cu modificările şi completările ulterioare);

Pot beneficia inclusiv institutele de cercetare – dezvoltare, stațiunile şi unitățile de cercetare-dezvoltare, inovare agricolă și didactice cu personalitate juridică, de drept public sau privat, inclusiv universități având în subordine/structură stațiuni de cercetare-dezvoltare și didactice din domeniul agricol şi/sau ferme de dezvoltare – doar pentru unitățile de producție agricolă înregistrate la APIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

SMS-uri false date în numele Poștei Române

 Poșta Română avertizează că se dau SMS-uri false în...

Cea de-a 44-a ediție a concursului național ”Educație Rutieră – Educație pentru viață” la Târgoviște

Concursul național ”Educație Rutieră – Educație pentru viață”, organizat...

APIA va finaliza plățile restante până pe 16 octombrie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) depune...

Regres în turismul dâmbovițean

Datele communicate de Direcția Județeană de Statistică pentru luna...