Peste 100 de conducători auto, amendaţi în ultimele 24 de ore pentru viteză excesivă pe drumurile din Dâmboviţa

Poliţiştii rutieri, sprijiniţi de efective de la ordine publică, au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive. Astfel, poliţiştii au aplicat 210 sancţiuni contravenţionale, dintre care 119 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Opt şoferi au fost înregistraţi de aparatele radar în timp ce rulau cu o viteză care depăşea cu mai mult de 50 km/h viteza maximă admisă pe acel sector de drum.
Faţă de aceştia a fost dispusă şi măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce. Poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic şi circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile de drum. Nu uitaţi! Cu cât viteza de deplasare este mai mare, probabilitatea producerii unui accident rutier creşte! Viteza induce stres conducătorului auto, determinân-du-l să recepteze un volum mai mare de informaţii într-un timp mai scurt, reducându-i astfel vigilenţa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Controale în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală

În perioada iunie-iulie 2018, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au desfăşurat 18.537 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar şi a celor de depozitare […]