Pesta porcină se extinde cu repeziciune în judeţ

Focare noi de pestă porcină apar de la o zi la alta în localităţile din judeţ, autorităţile impunând noi zone de protecţie şi supraveghere.
Odobeşti , Corbii Mari şi Perşinari sunt localităţile în care s-au semnalat cazuri noi de porci bolnavi de pestă porcină africană. Pentru a preveni răspândirea bolii, conform procedurilor, specialiştii din cadrul DSVSA dâmboviţa au luat imediat măsuri impunerea de restricţii de mişcare din şi către curţile şi localităţile afectate. La Instituţia Prefectului s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor şi au fost aprobate Planurile de măsuri privind combaterea PPA din localităţile afectate.
Reprezentanţii DSVSA fac apel la populaţie să anunţe orice suspiciune de boală şi să înţeleagă faptul că pesta porcină, deşi nu afectează omul, produce pagube materiale considerabile. DSVSA reia apelul către toţi cetăţenii din zonele afectate, dar şi din restul judeţului să anunţe fără întârziere, fie medicul veterinar din localitate sau direct Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, fie autorităţile publice locale asupra oricărui caz de îmbolnăvire sau moarte la porcii domestici sau sălbătici de care au cunoştinţă. Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prevenirea furturilor de materiale feroase şi neferoase

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, alături de efective de jandarmi, au fost angrenaţi în activităţile desfăşurate pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă pub-lică.Poliţiştii au intervenit la 34 de evenimente, cele mai multe dintre acestea fiind sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.De asemenea, […]