Pestă porcină la Pucioasa, Crevedia şi Pietroşiţa

0 0

Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit ca urmare a confirmării virusului de pestă porcină africană în două gospodării din judeţ, precum şi pe raza unui fond de vânătoare, după cum urmează:

  • 1 gospodărie în oraşul Pucioasa;
  • 1 gospodărie în localitatea Samurcaşi -comuna Crevedia;
  • 1 caz pe raza Fondului de vânătoare 15 Brăteiu (pe teritoriul comunei Pietroşiţa).
    Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din cele două gospodării afectate, urmând a se continua supravegherea clinică şi catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul localităţilor. Totodată, în conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricţie (zona de protecţie şi zona de supraveghere) în jurul focarelor. În ceea ce priveşte confirmarea virusului la mistreţ, pe raza fondului de vânătoare menţionat, s-a dispus îndeplinirea tuturor activităţilor prevăzute în planul de măsuri aprobat.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Casele electronice de marcat vor fi conectate începând cu 1 iulie

Marii contribuabili vor conecta casele de marcat cu jurnal electronic la serverele ANAF în termen de trei luni începând cu data de 1 iulie (până la 30 septembrie 2020), în timp ce operatorii economici din categoria contribuabililor mijlocii şi mici vor finaliza procesul de conectare până la data de 31 […]