Pesta porcină, confirmată la Gura Şuţii, Fieni şi în Fondul de vânătoare 27 Neagra

0 0

Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit marţi, 21.01.2020,

ora 14.00, ca urmare a confirmării virusului de pestă porcină africană în două gospodării din judeţ precum şi pe raza unui fond de vânătoare, după cum urmează:

  • 1 gospodărie în localitatea Sperieţeni -comuna Gura Şuţii;
  • 1 gospodărie în cartier Berevoeşti – oraşul Fieni;
  • 4 cazuri pe raza Fondului de vânătoare 27 Neagra.
    Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din cele două gospodării afectate, urmând a se continua supravegherea clinică şi catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul localităţilor. Totodată, în conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricţie (zona de

protecţie şi zona de supraveghere) în jurul focarelor. În ceea ce priveşte confirmarea virusului la mistreţ pe raza fondului de vânătoare menţionat, s-a dispus îndeplinirea tuturor activităţilor prevăzute în planul de măsuri aprobat.
Totodată, în cadrul şedinţei, au fost aprobate deciziile de stingere a focarului din localităţile Braniştea, respectiv Perşinari.
Având în vedere evoluţia virusului gripei aviare în România şi la solicitarea prefectului judeţului, directorul DSVSA Dâmboviţa a prezentat o scurtă informare cu privire la măsurile ce vor fi luate în perioada următoare, pentru prevenirea apariţiei virusului în judeţul Dâmboviţa. În acest sens, au fost transmise notificări către toate UAT-urile din judeţ în vederea informării cetăţenilor şi anunţarea medicului veterinar din localitate pentru orice suspiciune de boală.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Îmbolnăvirile cauzate de noul coronavirus

Ministrul Sănătăţii a solicitat specialiştilor în sănătate publică un Plan de acţiune, suplimentar, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripă, precum şi pregătirea unui set de măsuri pentru intervenţia sistemului de sănătate publică în cazul apariţiei îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus. În acest context, un grup de specialişti în sănătate […]