Pescuitul ilegal, sancţionat de jandarmii dâmboviţeni

0 0

Pe timpul executării unor acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor ilicite pe linie de pescuit şi acvacultură, jandarmii dâmboviţeni au constatat 10 fapte de natură contravenţională, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la peste 2.800 de lei.
Acţiunile au vizat verificarea modului în care se desfăşoară activitatea de pescuit în habitatele piscicole naturale din zona de competenţă (pescuit recreativ sau în scop comercial), precum şi prevenirea faptelor cu caracter penal şi contravenţional privind activitatea de braconaj.
În timpul acestor acţiuni ce au avut loc în zona localităţilor Perşinari şi Răzvad, din judeţul Dâmboviţa, au fost depistate mai multe persoane, cu vârsta între 40 şi 45 de ani, care pescuiau în albia râului Ialomiţa şi în heleşteul Răzvad, fără a îndeplini condiţiile legale. Totodată, cele 10 persoane nu aveau permis pentru pescuit, sens în care au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 2.850 lei pentru nerespectarea legii privind pescuitul şi acvacultura.
Jandarmeria Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor că, pentru a avea acces la resursele acvatice vii, trebuie să deţină permis de pescuit, iar neprezentarea acestuia organelor de control constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei sau avertisment scris, conform OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANUNȚ

,,COMUNA RĂZVAD, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către  Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița: nu se supune evaluării impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul ”Modernizare tronson lateral 2,3 si 4 din strada Redevanța, sat Răzvad, comuna Răzvad judetul Dâmbovița”  propus […]