Persoanele cu grad de handicap grav sau accentuat vor beneficia de un spor 15% la salariul de bază

0 0

Potrivit unui proiect aflat pe agenda guvernului, persoanele încadrate cu handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia, vor beneficia de un spor de 15% din salariul de bază pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru.
În acest sens a fost adoptată o Hotărâre care se aplică persoanelor care deţin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat fizic, vizual, auditiv, surdo-cecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat şi boli rare. Hotărârea vine şi ca o reparaţie morală întrucât, până la această dată, doar nevăzătorii cu handicap grav şi accentuat beneficiau de acest spor, situaţie care genera o diferenţiere pe criterii de dizabilitate în ceea ce priveşte câştigurile salariale realizate de persoanele cu handicap. Decizia se încadrează în categoria măsurilor legislative specifice necesare pentru a accelera sau obţine egalitatea de facto a persoanelor cu dizabilităţi în ceea ce priveşte exercitarea dreptului la muncă, obligaţie asumată prin ratificarea Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Investiţie realizată în timp record

Prin PNDL 2, administraţia de la Voineşti a obţinut finanţare pentru proiectul „Modernizare prin asfaltare străzi în satul Voineşti”. Este vorba despre străzile Gogeşti, Aldescu, Moruju, Morii şi Bisericii. În luna martie a acestui an au început lucrările, iar la acest moment sunt realizate în procent de 90%. Concret, s-a […]