Persoanele cu grad de handicap grav sau accentuat vor beneficia de un spor 15% la salariul de bază

0 0

Potrivit unui proiect aflat pe agenda guvernului, persoanele încadrate cu handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia, vor beneficia de un spor de 15% din salariul de bază pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru.
În acest sens a fost adoptată o Hotărâre care se aplică persoanelor care deţin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat şi boli rare.
Hotărârea vine şi ca o reparaţie morală întrucât, până la această dată, doar nevăzătorii cu handicap grav şi accentuat beneficiau de acest spor, situaţie care genera o diferenţiere pe criterii de dizabilitate în ceea ce priveşte câştigurile salariale realizate de persoanele cu handicap. Decizia se încadrează în categoria măsurilor legislative specifice necesare pentru a accelera sau obţine egalitatea de facto a persoanelor cu dizabilităţi în ceea ce priveşte exercitarea dreptului la muncă, obligaţie asumată prin ratificarea Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

AJOFM Dâmboviţa -11 cursuri de formare profesională în luna octombrie

În concordanţă cu programul aprobat şi în funcţie de cerinţele de pe piaţa muncii, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Dâmboviţa îşi propune pentru luna octombrie deschiderea a 11 programe de formare/reconversie profesională. Cele mai multe dintre aceste cursuri gratuite sunt organizate la Târgovişte şi vizează următoarele meserii: […]