PERSOANE, MAŞINI ŞI DOCUMENTE CĂUTATE LA NIVEL INTERNAŢIONAL, GĂSITE PRIN COOPERARE SCHENGEN

0 0

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 771 de persoane, 112 autovehicule şi 29 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
În perioada 21 – 28 septembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 477 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională -Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, au depistat 85 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 137 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 10 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 13 documente, au fost găsite 72 de autovehicule şi 5 plăcuţe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
Totodată, 294 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Dintre acestea, 29 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 38 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 18 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 40 de autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 16 documente semnalate de România. România, din punct de vedere al cooperării poliţieneşti, este membru de facto al Spaţiului Schengen din 5 noiembrie 2010, iar Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost inaugurat în 16 septembrie 2010.
Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, respectiv S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.S.I.S. conţine date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare, iar datele şi informaţiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obţinute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecărui stat membru Schengen.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Transportul public local, paralizat vineri dimineaţa, timp de două ore

Pentru elevi şi navetişti, în primul rând, dar şi pentru ceilalţi târgovişteni, vineri dimineaţa va fi mai dificil să ajungă la destinaţie, între orele 6.00 şi 8.00. Asta pentru că, potrivit unui anunţ al sindicatului, pe 5 octombrie, în intervalul orar amintit, va avea loc o grevă de avertisment a […]