PERSOANE, MAŞINI ŞI DOCUMENTE CĂUTATE, GĂSITE DE POLIŢIŞTII ROMÂNI ŞI PARTENERII DIN STATELE SCHENGEN

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 780 de persoane, 61 de autovehicule, 33 de documente şi o plăcuţă de înmatriculare ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.În perioada 15 – 22 noiembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 558 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională -Inspectoratul General al Poliţiei Române.Poliţiştii români au pus în aplicare 19 mandate europene de arestare, au depistat 58 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 305 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 8 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 26 documente şi au fost găsite 56 de autovehicule şi o plăcuţă de înmatriculare ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.Totodată, 228 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Dintre acestea, 28 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 24 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 22 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 5 autovehicule şi 7 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

BULETINUL SIGURANŢEI RUTIERE

Anul trecut, principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor şi neacordarea de prioritate pietonilor. Faţă de anul anterior, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu 1%, iar cel al persoanelor decedate cu 4,3%. Pentru înţelegerea dinamicii fenomenului […]