Pericolele la care se expun turiştii prin camparea în locuri neamenajate

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera au desfăşurat, weekend-ul trecut, 35 de acţiuni de informare a turiştilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale incidente prevederilor Legii nr. 54 din 2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, Ordonanţei de Urgenţă nr. 34 din 2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente, dar şi referitor la pericolele la care îşi pot expune sănătatea şi siguranţa prin camparea în locuri neamenajate.
Activităţile la care au participat peste 140 de turişti sau desfăşurat pe traseele montane din masivul Bucegi, în zonele Peştera Ialomiţei, Horoabe, Lunca Padinei, Lăptici, Păstrăvărie, Blana, Lacul Bolboci, Zănoaga, Dichiu, Piatra Arsă, Valea Brăteiului şi Cărpeniş.
În urma acestora au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale pentru aprinderea focului în fondul forestier naţional, în alte locuri decât cele special amenajate şi marcate ori la o distanţă mai mică de 30 de metri de limita pădurii, precum şi pentru circulaţia pe pajişti cu orice mijloace de transport, inclusiv cu atelaje, altele decât cele folosite la activităţi agricole de către cel care utilizează pajiştea.
În activităţile desfăşurate jandarmii montani au acţionat atât independent, cât şi în comun cu reprezentanţi ai Administraţiei Parcului Natural Bucegi.
În cadrul acţiunilor au fost distribuite peste 50 de materiale informative.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

INCENDIU PUTERNIC LA UN FÂNAR

Pompierii dâmboviţeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă în care era depozitat fân, în comuna Corneşti, sat Ibrianu.La locul evenimentului pompierii de la Garda Corneşti s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD şi au constatat ca incendiul se […]