Pericol de avalanșă în zona montană dâmbovițeană

0 0

Salvamonștii dâmbovițeni atrag atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă muntele în aceste zile. A nins mult în ultimele 24 de ore, așa că trebuie să cumpănim bine înainte să decidem dacă este bună, sau nu, o plimbare prin omăt.
În toată zona montană a județului Dâmbovița este risc de avalanșă, astfel că nici-un traseu nu este deschis, în acest moment.
„Traseele montane de pe teritoriul județului Dâmbovița (Masivul Bucegi și Masivul Leaota) sunt închise, până pe 21 decembrie, cu posibilitate de prelungire. Pentru informații suplimentare Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița va stă la dispoziție la numărul de telefon: 0726686685”, este anunțul salvamont Dâmbovița.

Trasee închise în partea dâmbovițeană a masivului Bucegi:

  • Peștera – Vf. Omu pe Valea Obârșiei (bandă albastră)
  • Peștera – Refugiul Bătrână pe Valea Doamnelor (triunghi roșu)
  • Peștera – Piatră Arsă (bandă albastră)
  • Padina – Cota 2000 (bandă roșie)
  • Muntele Tătaru – Cabană Bolboci sau Cheile Tătarului (triunghi roșu și triunghi galben)
  • Dobrești – Scropoasa – Cabană Bolboci pe Valea lalomiței (cruce albastră)
  • Tot Masivul Leaota
    Salvamontiștii le recomandă turiștilor care doresc să practice sporturi de iarnă în zona montană din exteriorul stațiunilor să solicite informații despre starea traseelor, a zăpezii precum și despre evoluția vremii și să fie dotați cu echipamentul individual de salvare din avalanșă. În acest moment sunt vizați de avertizarea de avalanșă Munții Făgăraș și Bucegi.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

NU plecați la drum dacă nu aveți autovehiculul pregătit pentru iarnă!

În ultima perioadă au avut loc mai multe evenimente rutiere în care au fost implicate autovehicule care nu sunt dotate cu anvelope adaptate condițiilor de iarnă.Este vorba, în special, de autovehicule grele, multe dintre acestea aflate în tranzit pe teritoriul României.Facem apel la toți conducătorii auto să conștientizeze pericolul la […]