Percheziții la Târgoviște și Ocnița

Date:

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 33 de ani, bănuite de trafic intern și internațional de droguri de risc și de mare risc.

În dimineața de 6 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, au pus în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară la persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 33 de ani, din Târgoviște și comuna Ocnița. 

În urma descinderilor, au fost ridicate semințe de canabis, obiecte destinate porționării drogurilor și obiecte purtând urme de substanță, înscrisuri, precum și alte mijloace de probă.

Ulterior, au fost puse în executare 7 mandate de aducere, persoanele respective fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, pentru audieri. 

Din materialul probator administrat în cauză, a reieșit că, în perioada 31 martie – 5 aprilie 2024, unul dintre cei în cauză, cu sprijinul altor doi, ar fi introdus în țară, din Spania, prin intermediul unei firme de coletărie, peste 50 de grame cocaină, 150 de grame canabis și rezină de cannabis, ascunse printre diverse produse alimentare și obiecte textile.

Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore și prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile. 

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, trafic internațional de droguri de risc și mare risc și complicitate la infracțiunile de trafic de droguri de risc și de mare risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul de Analiză a Informațiilor Dâmbovița și de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din I.P.J. Dâmbovița și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Dâmbovița.   

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...