Percheziții la persoane cercetate pentru trafic de persoane 

Date:

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, efectuează 3 percheziții domiciliare în județul Dâmbovița, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, în formă continuată.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada iunie 2021 – decembrie 2023, un bărbat ar fi recrutat, prin inducere în eroare (metoda loverboy), o persoana vătămată și după începerea unei relații de concubinaj ar fi exploatat-o sexual, obligând-o, prin exercitarea unor acte de violență fizică și psihică, să practice prostituția atât în țară, cât și în străinătate (Marea Britanie, Danemarca și Elveția).

De asemenea, în baza aceleași rezoluții infracționale, începând cu luna  august 2022 și până în martie 2023, folosind același mod de operare, ar fi recrutat o altă persoană vătămată, pe care ar fi exploatat-o prin obligarea la practicarea prostituției în Danemarca (Copenhaga).

În ambele cazuri, sumele de bani rezultate din activitatea infracțională au fost însușite de persoana cercetată.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și indisponibilizat mai multe înscrisuri relevante pentru documentarea activității infracționale, precum și resturi de țigarete susceptibile a conține materie vegetală.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale și Biroul de Analiză a Informațiilor Dâmbovița – Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliţia Română. 

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, de cel al luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...