PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI ECONOMICE

0 0

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au pus în aplicare 60 de mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane bănuite de spălare a banilor, în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și uz de fals în formă continuată.
Activitățile s-au desfășurat în municipiul București și în județele Argeș, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Ialomița, Olt, Vâlcea și Vrancea.
Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2019 – martie 2020, persoanele bănuite ar fi comercializat, pe piața internă, aproximativ 3.000 de autoturisme second-hand, achiziționate din spațiul intracomunitar, prin intermediul unor societăți comerciale, fără ca operațiunile respective să fie înregistrate, în mod corect, în evidențele contabile și fiscale ale acestora.
Vehiculele second-hand achiziționate de la furnizorii intracomuni-tari ar fi fost aduse în țară și comercializate, prin intermediul unor site-uri specializate, către diverse persoane interesate, cu eludarea obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, iar sumele obținute, în mod ilicit, ar fi fost integrate într-un circuit financiar aparent legal.
În perioada 2019 – 2020, ar fi fost întocmite mai multe contracte de creditare sau cesiune, fictive, prezentate unor instituții și operatori economici, în scopul ascunderii originii evazioniste a fondurilor și pentru inducerea în eroare a organelor de urmărire penală și fiscale.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 6 milioane de euro.
Au fost puse în aplicare 66 de ordonanțe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională.
La activități participă polițiști ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice, precum și ai serviciilor de investigare a criminalității economice ale Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și inspectoratelor de poliție județene Argeș, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Ialomița, Olt, Vâlcea și Vrancea.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pentru a nu fi luaţi prin surprindere, polițiștii vă recomandă să vă pregătiți din timp autovehiculele pentru sezonul rece

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie dă fie echipate cu dispozitive antiderapante.Este necesar să vă echipați autovehiculul corespunzător! Prevederile legale interzic circulația autovehiculelor, fără ca acestea să fie […]