Percheziţii la hoţii de câini

mascatiSe pare că hoţii nu iartă nimic din ce le iese în cale, aceştia furând şi câini de rasă.
Mascaţii au descins la hoţii de câini. Nu este o glumă, zilele acestea, poliţiştii din Găeşti, însoţiţi de mascaţi au descins la locuinţele a patru bărbaţi din comuna dâmboviţeană Mogoşani care la sfârşitul săptâmânii trecute au furat din gospodăria unui bărbat din Gura Foii, opt câini de rasă Husky Siberian şi mai multe scule electrice. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au reţinut pentru 24 de ore pe cei patru tineri, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Tinerii, cu vârste cuprinse între 23 şi 29 ani, toţi din Mogoşani, sunt bănuiţi că în data de 11 noiembrie a.c., ar fi pătruns în gospodăria unui bărbat din Gura Foii şi ar fi sustras 8 câini de rasă şi mai multe scule electrice. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile acestora, poliţiştii au descoperit bunurile sustrase, prejudiciul fiind recuperat în totalitate şi restituite persoanei vătămate.
Cei în cauză vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa vine cu recomandări cu privire la prevenirea furturilor de animale şi păsări. Astfel, o atenţie deosebită se atrage proprietarilor de animale domestice, privind necesitatea fortificării corespunzătoare a încăperilor destinate adăpostirii animalelor şi păsărilor şi asigurării pazei acestora.
Pentru ca bunurile dumneavoastră să nu cadă în mâna infractorilor, vă sugerăm să întreprindeţi următoarele măsuri pentru a zădărnici intenţiile hoţilor:
– Pe timpul nopţii asiguraţi cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare, etc.) uşile grajdurilor, anexelor gospodăreşti unde ţineţi animale şi pasări.
– În măsura posibilităţilor, pe timp de noapte, asiguraţi iluminatul zonelor unde sunt animalele, dar nu uitaţi, câinii de pază vă pot scuti de multe neplăceri.
– Animalele lăsate fără supraveghere pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumului, constituie o pradă uşoară pentru hoţi, aşadar nu le creaţi această posibilitate.
– Nu amplasaţi grajdurile sau adăposturile de animale la distanţă mare de locuinţă sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora. – Dacă v-aţi hotărât să vindeţi un animal, nu-l daţi pe promisiuni, încasaţi banii în momentul vânzării.
– Atelajele înhămate lăsate fără supraveghere în stradă constituie un pericol pentru circulaţia publică, dar şi o tentaţie pentru hoţi.
– Solicitaţi şi acordaţi sprijin Poliţiei pentru prevenirea furturilor de animale şi a altor bunuri din gospodărie.
Cauzele şi condiţiile ce favorizează şi generează furturile de animale sunt:
– Lipsa de vigilenţă a paznicilor sau lipsa pazei la fermele de creştere a animalelor şi păsărilor.
– Lipsa controlului de către conducerile unităţilor respective, privind modul de executare a serviciului de către personalul de pază.
– Lipsa organizării poliţiei locale pe raza localităţilor rurale.
– Neglijenţa în asigurarea locurilor unde sunt adăpostite animalele, în cadrul gospodăriilor particulare.
– Lăsarea liberă a animalelor la păşunat sau pe izlazuri, fără a fi organizată paza acestora. Neasigurarea corespunzătoare a iluminatului public în localităţi, a gospodăriilor particulare, a perimetrelor fermelor zootehnice, precum şi lipsa sistemelor de pază şi alarmare corespunzătoare.
Respectarea acestor măsuri minime de prevenţie vă poate ajuta să vă protejaţi bunurile proprii de acţiunile infractorilor, având în vedere faptul că prejudiciile create de aceştia sunt foarte greu de recuperat, animalele furate fiind sacrificate rapid. De asemenea, de cele mai multe ori, hoţii chiar dacă sunt identificaţi, nu au posibilităţi de a vă despăgubi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A fost inaugurat DJ 701, sector Corbii Mari, limită judeţul Teleorman

Un alt obiectiv de investiţii, extrem de important pentru zona de sud a judeţului a fost finalizat şi inaugurat. Este vorba de DJ 701, care face legătura între judeţele Dâmboviţa şi Teleorman, respectiv dintre comunele Corbii Mari şi Gratia. Panglica inaugurală a fost tăiată de preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, […]