Percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de obținerea ilegală de fonduri

Date:

În urma probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, față de 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 57 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Persoanele cercetate vor fi prezentate magistraților pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Pe 6 martie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară în comunele Băleni, Bucșani, I.L. Caragiale și Petrești.

Din investigațiile efectuate a rezultat că, în perioada 1 ianuarie 2019 – 20 decembrie 2019, bănuiții ar fi falsificat și depus documente justificative prin care ar fi atestat în mod nereal operațiuni juridice de vânzare-cumpărare tomate. 

Acestea ar fi fost necesare pentru îndeplinirea condițiilor privind comercializarea și producția de tomate solicitate prin dispozițiile art. 5 din H.G. nr. 107/2019 pentru aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, în vederea obținerii finanțării în mod injust de la bugetul de stat, respectiv a sumei de 3.000 de euro. 

Prejudiciul este estimat la 21.000 de euro. 

În cauză, cercetările continuă pentru săvârșirea infracțiunilor de obținerea ilegală de fonduri, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu, înșelăciune și fals intelectual.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mascații au descins la un proxenet 

Percheziții în  Dâmbovița și Prahova,  într-un dosar de proxenetism...

Percheziții în Dâmbovița și Argeș, într-un dosar de înșelăciune cu asigurări auto

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului...

Minor dispărut, găsit de jandarmii dâmbovițeni 

Jandarmii dâmbovițeni au depistat în imediata vecinătate a unei...