Pentru susținerea investițiilor se alocă 60% din bugetul Municipiului Târgoviște pe 2022

1 0

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a prezentat într-o conferință de presă primele detalii cu privire la proiectul de buget pe 2022. De la bun început a subliniat că este, la fel ca în anii precedenți, un buget axat pe investiții, din care cele mai mari sunt susținute cu fonduri nerambursabile, bani europeni sau sume atrase prin programele guvernamentale.

„Este vorba poate de cel mai important proiect de hotărâre pe care administrația publică locală îl aprobă anual. Este vorba despre bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Târgoviște. Am reușit să ajungem la câteva concluzii pe ceea ce înseamnă acest buget, concluzii care, în linii mari, arată că și anul acesta avem o secțiune de dezvoltare care este net superioară secțiunii de funcționare. Asta înseamnă că investițiile reprezintă din nou o prioritate pentru administrația publică locală târgovișteană, în acest sens secțiunea de dezvoltare reprezentând 60% din bugetul anului acesta. Sumele de care discutăm aici apropiindu-se de 300 de milioane de lei.”

A mai spus primarul Cristian Stan că, din taxe și impozite locale, administrația publică locală nu încasează mai mult de 70 de milioane de lei. Adică mai puțin de un sfert din ceea ce înseamnă sumele alocate pentru dezvoltare. Din 500 de milioane, la cât se ridică bugetul pe total, veniturile proprii se ridică la numai 70 de milioane, ceea ce înseamnă că veniturile pentru investiții sunt atrase în cea mai mare măsură din surse nerambursabile.

Alocările vor fi direcționate prioritar pentru finanțarea proiectelor în curs de execuție dar vor fi și numeroase proiecte noi. Ca direcții principale, vor continua investițiile pentru reabilitarea , modernizarea și dotarea unor instituții de învățământ, continuă proiectul de mobilitate urbană și programul de modernizare a infrastructurii rutiere.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Au fost reluate cursurile cu prezență fizică la Liceul Tehnologic Nucet

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a aprobat reluarea cursurilor cu prezență fizică pentru Liceul Tehnologic Nucet.  Măsura   se aplică pentru întreaga unitatea de învățământ, începând  de joi, 27 ianuarie. La Nucet s-a trecut la cursuri online pentru o perioadă de zece zile pe 17 ianuarie, după ce au […]