Pentru creşterea gradului de siguranţă în mediul online, poliţiştii vin în sprijinul copiilor

0 0

Atenţie la persoanele străine, cunoscute pe diverse platforme de socializare! Nu le divulgaţi parolele de acces, informaţii personale ori despre familia dumneavoastră. Nu uitaţi: parolele conturilor sunt secrete şi vă aparţin. Sunt precum cheile de la casă! Aveţi grijă de ele şi nu le daţi străinilor.
Manifestaţi prudenţă atunci când postaţi mesaje sau materiale foto-video pe internet! Există posibilitatea ca acestea să rămână încărcate pentru totdeauna chiar dacă la un moment dat le ştergeţi.
Nu răspundeţi la mesajele care vă supără sau care conţin cuvinte sau imagini nepotrivite! Păstraţi-le pentru a le arată părinţilor, profesorilor sau, în cazuri grave, poliţiei. Dacă primiţi e-mail-uri, fişiere, fotografii sau programe de instalare ce vi se par suspecte, mai ales de la cineva pe care nu îl cunoaşteţi, evitaţi să le accesaţi şi ştergeţi-le din calculator. Ele pot avea viruşi sau programe care vă vor citi toate datele.
Adoptaţi un comportament responsabil şi în timpul navigării! Purtaţi-vă frumos, daţi dovadă de respect şi nu adresaţi cuvinte jignitoare celor cu care interacţionaţi în mediul online.
Dacă s-a întâmplat ceva pe internet care nu v-a plăcut, v-a speriat sau, pur şi simplu, nu aţi înţeles, puteţi oricând să vă opriţi din navigare.
Închideţi ferestrele de chat, emailul sau computerul în orice moment doriţi.
Nu ignoraţi semnele cyber-bul-lying-ului! Dacă vă simţiţi hărţuiţi anunţaţi de îndată părinţii sau poliţia.
Discutaţi direct cu părinţii ori cu profesorii şi explicaţi-le ce v-a îngrijorat. Puteţi bloca ori elimina oricând din lista de contacte pe cei cu care nu mai vreţi să comunicaţi. Este foarte important să nu uitaţi: părinţii sunt persoane de încredere cu care puteţi să vorbiţi inclusiv despre activitatea voastră pe internet. Nu tot ceea ce citiţi sau vedeţi pe internet este adevărat sau potrivit vârstei voastre. Accesaţi site-uri sigure şi verificaţi cu părinţii informaţiile citite.
Stimaţi părinţi,
Folosirea în siguranţă şi responsabilă a internetului de copii depinde în mare măsură de implicarea dumneavoastră, de modul în care stabiliţi o comunicare deschisă privind dificultăţile întâlnite în mediul online. Copiii au nevoie, în primul rând, de îndrumare şi confirmare din partea părinţilor că activităţile lor online sunt sigure şi utile în educaţia lor.
Fiţi prietenul copilului! Nu vă impuneţi prin violenţă! Discutaţi în permanenţă cu copiii dumneavoastră, mai ales despre riscurile şi vulnerabilităţile existente în lumea virtuală.
Există software de control parental pe internet care filtrează adresele website-urilor. Folosiţi-le! Ajustaţi setările reţelelor de socializare astfel încât să restricţionaţi accesul persoanelor nedorite.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Conducerea CJ, prezentă la Târgul anual de toamnă de la Titu

Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, reprezentată de preşedintele Alexandru Oprea şi vicepreşedintele Luciana Cristea, a participat la „Târgul anual de toamnă”, din localitatea Titu.Târgul de toamnă de la Titu reprezintă un eveniment de tradiţie, acesta datând din anul 1853. În fiecare an, mii de oameni din întreg judeţul, dar şi din […]