Pentru comuna Ocniţa, fondurile europene sunt gură de oxigen

0 0

eduard-barcauEdilul comunei dâm-boviţene Ocniţa, Eduard Bar-cău, la numai două luni şi jumătate de la preluarea mandatului, deja şi-a stabilit o agendă de lucru bine pusă la punct. Se lucrează la proiecte cu finanţare europeană ce vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea Căminului Cultural Ocniţa, reabilitarea şi modernizarea şcolii precum şi realizarea unei săli de sport la respectiva unitate şcolară. După cum ştim infrastructura rutieră reprezintă o carte de vizită pentru orice localitate. Şi la acest capitol edilul Eduard Barcău are două proiecte noi. Este vorba despre un proiect ce vizează asfaltarea a 6 km de drumuri comunale şi un alt proiect în cadrul căruia se va realiza un pod şi asfaltare pe o porţiune de 1 km.
Apa şi canalul reprezintă un alt capitol prioritar pe agenda edilului comunei Ocniţa. Primarul Eduard Barcău ne-a spus că 90% din suprafaţa localităţii este acoperită cu reţea de apă. Din bugetul propriu, primăria Ocniţa execută o extindere a reţelei de apă în zona Izlaz unde sunt 10 familii şi au solicitat deja şi racordarea la noua reţea.
Edilul Eduard Barcău ne-a vorbit şi despre realizarea unui proiect de maximă importanţă pentru Ocniţa şi anume cel ce vizează realizarea reţelei de canalizare. Concret această investiţie se va realiza pe Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Primăria Ocniţa face parte din Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) Apă şi totodată a aprobat hotărârea prin care contribuie şi la majorarea capitalului social al Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa. Valoarea investiţie privind realizarea reţelei de canalizare la Ocniţa se ridică undeva la suma de 3 milioane de euro.
Noul primar al comunei dâmboviţene Ocniţa, Eduard Barcău îşi dă tot interesul să găsească soluţii pentru a valorifica şi zăcămintele de sare de care dispune localitatea. Momentan, edilul s-a gândit să demareze un proiect cu finanţare din bugetul local pentru amenajarea acestor izvoare de apă sărată astfel încât accesul populaţiei la aceste izvoare să fie accesibil.
Gospodărirea comunală este un capitol pe care edilul Eduard Barcău pune mare accent. Deja au fost montate coşuri de gunoi prin comună, camere de supraveghere şi se amenajează staţiile de autobuze. Pe staţia de autobuze din comuna Ocniţa sunt reflectate diverse picturi realizate de un tânăr talentat, cetăţean al localităţii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primarul comunei Ulmi, plasat în arest la domiciliu

Primarul comunei Ulmi, Bogdan Tija a fost plasat în arest la domiciliu. Joi, 22 septembrie, poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale de la Poliţia Municipiului Târgovişte, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au probat activitatea infracţională a doi bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunilor de şantaj, […]