Pentru a beneficia de prima de inserție, ajutor de șomaj ori alte facilități, absolvenții trebuie să se înscrie în evidențele AJOFM !

Date:

Ca în fiecare an, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița vine în sprijinul tinerilor absolvenți de instituții de învățământ cu programe și servicii menite să faciliteze integrarea lor pe piața muncii.

Sunt   asigurate servicii de consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională precum și consultanță în vederea inițierii unei activități independente.

Pentru a se înscrie la AJOFM Dâmbovița absolvenți trebuie să prezinte cartea de identitate și adeverința eliberată de unitatea de învățământ care atestă calitatea de absolvent a unei forme de învățământ

Prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii.

Elevii care nu au situația școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidența AJOFM Dâmbovița în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data fiind înscrisa în adeverința eliberată de instituția de învățământ.

Indemnizația de șomaj se acordă pe o perioadă de 6 luni și are valoarea de 330 lei.

De asemenea, pot beneficia de o primă de inserție egală cu 1.980 de  lei dacă se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni.

Prin AJOFM Dâmbovița, angajatorii care încadrează în muncă absolvenți în interval de 12 luni de la absolvire, pot beneficia de subvenții in valoare de 2250 lei.

Înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă ca etapă prealabilă și obligatorie pentru obținerea indemnizației de șomaj, se va face  în termen de 60 de zile de la data absolvirii studiilor, conform Ordinului MEC nr. 3800/09.03.2023   privind structura anului școlar 2023-2024 publicat în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...