Pensii private, mult zgomot pentru mai nimic

0 0

Începând de anul trecut au fost efectuate plăţi ale activului personal net aferente Pilonului II de pensii către 4.165 de participanţi, respectiv: 1.603 participanţi ca urmare a deschiderii dreptului la pensie, 2.493 de participanţi ca urmare a decesului participantului şi 69 de participanţi ca urmare a invalidităţii. Plăţile activului personal net către participanţi au însumat 17,97 milioane lei, din care 11,23 milioane lei ca urmare a deschiderii dreptului la pensie, reprezentând 62,54% din total plăţi efectuate. Mai exact, cei care au plătit nouă ani şi pensia privată obligatorie au încasat câte 7.005 lei, într-o singură tranşă.
Dacă în Pilonul II suma medie încasată în tranşă unică a fost de 7.000 de lei, suma lunară pentru un pensionat pentru următorii zece ani va fi de numai 58,3 lei pe lună, adică nici 13 euro pe lună. După zece ani, dacă persoana în cauză nu decedează, rămâne şi fără aceşti bani insignifianţi. în concluzie, speranţa rămâne pensia de stat aferentă Pilonului I, unde pensia medie a crescut cu 6,3%, la 948 de lei (211 euro), potrivit datelor publicate în luna martie de Institutul Naţional de Statistică (INS).
De asemenea, pe parcursul anului 2016 au fost efectuate plăţi ale activului personal net aferente Pilonului III către 5.079 de participanţi, respectiv: 4.363 de participanţi ca urmare a deschiderii dreptului la pensie, 675 de participanţi ca urmare a decesului participantului, 41 de participanţi ca urmare a invalidităţii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ionuţ Petculescu, la Naţional Sebiş. Va juca alături de Bârsănel şi Oprescu

Târgovişteanul, Ionuţ Petculescu, a jucat în ultimele trei ediţii de campionat la CS Afumaţi. La echipa din Ilfov a evoluat în ultima stagiune 26 de partide şi a marcat două goluri. A intrat în câmpul de joc de cele mai multe ori din postura de rezervă. Se pare că antrenorul […]