Pe perioada valului 5, așa cum s-a întâmplat în cele precedente, bolnavii cu alte afecțiuni au de suferit

0 0

Peste jumătate din populația Europei ar urma să fie infectată cu varianta Omicron a coronavirusului în următoarele șase-opt săptămâni, a declarat marți cel mai înalt oficial european al Organizației Mondiale a Sănătății, citat de Reuters.
Europa a înregistrat peste 7 milioane de cazuri noi de Covid-19 în prima săptămână din 2022, bilanțul dublându-se într-o perioadă de două săptămâni, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă.

„În acest ritm, Institutul pentru Măsurători și Evaluări în Sănătate prevede că peste 50% din populația din regiune va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni”, a spus Kluge.

Conform datelor existente la data de 11 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore,  în România, au fost raportate 8.861 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 43 decese. Nu sunt raportate decese anterioare.


Datele finale vor fi anunțate de autorități luni.

Luni, au fost raportate 4.104 cazuri de COVID-19, în urma a doar 30.710 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de peste 13%. De asemenea, au fost înregitrate 16 decese.

Simptomele COVID cu varianta Omicron

În ceea ce privește simptomele COVID cu varianta Omicron, Rafila a indicat: durere de gât, puţin intensă, „ca un soi de mâncărime”, transpiraţii abundente în timpul nopţii, astenie, dureri musculare, febră, mialgii, sindrom digestiv. „Sunt semne care ar trebui să ne pună pe gânduri”.

Un bilanț de 25.000 de cazuri de COVID pe zi poate aduce reale probleme de asistență, pentru că asta înseamnă transmitere intensă intensă, înseamnă izolare la domiciliu pentru toți contacții direcți, înseamnă risc sporit de îmbolnăvire din comunitate la personalul medical și practic cred că în valul 5 principala provocare va fi asigurarea asistenței medicale în spitale, din perspectiva îmbolnăvirilor ce pot afecta personalul”, a declarat Beatrice Mahler,

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, avertizează că și pe perioada valului 5, așa cum s-a întâmplat în cele precedente, bolnavii cu alte afecțiuni vor avea de suferit dacă se ajunge la supraaglomerarea și suprasolicitarea sistemului. 

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cercetaţi pentru comiterea infracțiunilor de distrugere, lovire sau alte violențe și vătămare corporală

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, un bărbat, în vârstă de 33 de ani, bănuit de comitrea a cinci fapte de […]