Pe DN72A Târgovişte – Câmpulung, două maşini s-au răsturnat

0 0

Pe DN72A Târgovişte- Câmpulung , în zona Hanului Logofatului , comuna Dragomireşti, a avut loc o coliziune între două maşini, În urma impactului cele două maşini s-au răsturnat în afara părţii carosabile. A fost o singură victimă rănită uşor , cauza probabilă-depaşire neregulamentară.
Pentru deplasări în siguranţă, poliţiştii de la rutieră atrag atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptării unei conduite preventive în trafic.
Înainte de a pleca la drum, le recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.
La pornire, pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv.
Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile meteo şi de drum!
Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, toţi conducătorii de autovehicule trebuie să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii meteo este mult mai mare.
De asemenea, conducătorii auto trebuie să-şi sporească atenţia pe toată durata deplasării, în special la intrările şi ieşirile de pe poduri şi la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate.
În timpul călătoriei, nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.
Se recomandă evitarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat sau a unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, se dovedesc extrem de periculoase.
Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului. Asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare! În conformitate cu prevederile legale în vigoare, bicicliştilor le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă. Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi strada numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Medicii pensionari salvează unităţile spitaliceşti dar şi cabinetele individuale de medicină de familie din judeţul Dâmboviţa

Unităţile spitaliceşti dar şi cabinetele individuale de medicină de familie din judeţul Dâmboviţa, se confruntă cu o criză acută de medici specialişti dar şi medici de familie tineri, în cele mai multe situaţii, serviciile medicale fiind asigurate pacienţilor de către medici pensionari dar şi de către medici care deşi au […]