Pe DN1A – Crevedia, o basculantă încărcată cu nisip s-a ciocnit frontal cu un microbuz

Accident grav pe DN1A în localitatea dâmboviţeană Crevedia. O basculantă încărcată cu nisip s-a ciocnit frontal cu un microbuz. În urma impactului patru persoane au fost rănite, una dintre acestea a refuzat să fie transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Din primele cercetări, se pare că la basculanta încărcată cu nisip a avut loc explozie la o anvelopa. În urma exploziei, şoferul basculantei ce se deplasa pe sensul de mers Ploieşti-Bucureşti, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi s-a ciocnit cu microbuzul. La faţa locului au ajuns imediat pompierii de la Corneşti, SMURD, pompierii de la Târgovişte, trei ambulanţe, pompierii de la Buftea şi elicopterul SMURd. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii nefericitului eveniment rutier.
Dacă porniţi la drum, ţineţi cont de recomandările Poliţiei Române şi respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.
Pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie, Poliţia Română vă reco-mandă:Interesaţi-vă înainte să porniţi la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeţi.
Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi ţineţi cont de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.
Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România. Vă reamintim că, în ţara noastră, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană având o imbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,8 g/l este considerată infracţiune. Sub această valoare, fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile. Pe autostrăzi, semnalizaţi din timp intenţia de schimbare a benzii de circulaţie, nu folosiţi banda de urgenţă şi conduceţi cu atenţie sporită.
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere. Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Siguranţa în şcoli, prioritate zero pentru poliţişti, jandarmi, pompieri şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a organizat o întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în domeniul siguranţei elevilor şi a cadrelor didactice. La activitate au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi structura de prevenire a criminalităţii. Fiecare dintre principalii parteneri (poliţişti, jandarmi, pompieri, conducerea Inspectoratului […]