PDL susţine condiţionat proiectul Roşia Montană

0 0

drugaÎn opinia lui Mihail Drugă, membru în BPJ interimar al PDL Dâmboviţa, de meserie inginer geolog, la Roşia Montană problematica este deosebit de complexă şi îmbracă cel puţin cinci aspecte: de mediu, economico-social, de patrimoniu, cultural şi în ce priveşte relaţia de încredere dintre statul român şi firma Gabriel Resources. Mihail Drugă a spus că tipul de zăcământ, de pirită auriferă, nu poate fi exploatat decât prin folosirea cianurilor, dar acuză guvernul că a pus carul înaintea boilor.
„Mai întâi trebuie rezolvată problema acordului şi avizelor necesare şi apoi trimis proiectul în Parlament. Mediul nu are legătură cu politica”. Mihail Drugă a apreciat că este corectă dese-cretizarea contractului, să se spună dacă rede-venţa se referă şi la alte metale rare, altele decât aurul şi argintul, şi a apreciat că PDL este de acord, condiţionat, cu acest proiect. Adică să se respecte normele de mediu, să fie mărită redevenţa şi să existe transparenţa la nivel decizional.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În luna precedentă. CONSTRUCŢIILE, TRANSPORTUL DE MARFĂ, ACTIVITATEA DIN SILOZURI - IATĂ DOMENIILE VERIFICATE DE ITM

I.T.M. Dâmboviţa a efectuat, în cursul lunii trecute, 66 de controale în domeniul relaţiilor de muncă şi 116 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. În domeniul relaţiilor de muncă au fost aplicate 28 de sancţiuni, din care 7 amenzi, în valoare de 92.500 de lei. Din acestea, peste 95% […]