Patru turişti care s-au rătăcit, au avut nevoie de ajutorul Salvamont Dâmboviţa

Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a fost alertată duminică seara, 10 ianuarie 2021, în jurul orei 19:00, să intervină în sprijinul a patru turişti din Bucureşti.
Datorită condiţiile meteo nefavorabile (ninsoare, vant), stratului nou de zăpadă depus şi vizibilităţii scăzute odată cu lăsarea întunericului, turiştii s-au abătut de la traseul marcat (fiind greu de reperat în padure), necesitând intervenţia promptă a salvatorilor.
Echipa de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a pornit către zona specificată de turişti (muntele Tătaru), alegând cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor şi a stratului de zăpadă depus, cu risc crescut de avalanşă, aceştia au fost nevoiţi să aleagă un traseu alternativ pentru a ajunge în condiţii de siguranţă la cei aflaţi în dificultate.
O a doua echipă, formată din alţi doi salvatori montani, a fost mobilizată pentru a veni în sprijinul colegilor, iar turiştii au fost reperaţi în jurul orei 00:30. Acţiunea de salvare s-a încheiat la 02:45 când cei patru împreună cu salvatomontiştii au ajuns la cabana Bolboci unde aveau parcate autoturismele. Specificăm faptul că turiştii nu aveau afecţiuni medicale, erau extenuaţi şi puţin speriaţi, dar odată cu vederea salvatorilor starea lor s-a schimbat în bine. Pe întreg parcursul operaţiunii de căutare/salvare, echipa de salvatori a menţinut permanent legătura cu ei.
îi rugăm pe turiştii ce doresc să ajungă în zona montană a judeţului Dâmboviţa, să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor şi condiţiile meteo.
Solicitaţi cu încredere sprijinul Echipei Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa.
PERICOL DE AVALANŞĂ RIDICAT – în zona montană a judeţului Dâmboviţa pentru următoarele zile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Incendiu la un autocamion încărcat cu fier vechi, în oraşul Găeşti

Pompierii de la Detaşamentul Găeşti au fost alertaţi şi au intervenit în oraşul Găeşti pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autocamion care transporta fier vechi.La locul evenimentului salvatorii găeşteni s-au deplasat cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Aceştia au localizat şi lichidat rapid incendiul, care s-a […]