Patru scheme de ajutor de minimis în sprijinul  fermierilor

Date:

Ministerul Agriculturii vine în sprijinul producătorilor agricoli prin promovarea și  lansarea în dezbatere publică a patru scheme de ajutor, ce urmează să fie aplicate anul acesta.

Prima dintre acestea este schema de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum, care prezintă interes în mod special pentru fermierii din bazinul Lungulețu-Poiana -Brezoaele.

Beneficiarii pot fi din următoarele categorii: producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, producători agricoli societăţi agricole și producători agricoli persoane juridice.

Apicultura este sprijinită prin schema de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, ai cărei beneficiari pot fi  apicultori, persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu modificările și completările ulterioare, valabil la data depunerii cererii;

Ultimele două sunt schema de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate, cu potențiali beneficiari întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale și schema de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de usturoi, înființate în toamna anului 2023 – primăvara anului 2024.

Cererile de înscriere în program trebuie depuse începând cu data intrării în vigoare a actului normativ și până la cel târziu data de 20 mai a anului de cerere inclusiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mascații au descins la un proxenet 

Percheziții în  Dâmbovița și Prahova,  într-un dosar de proxenetism...

Percheziții în Dâmbovița și Argeș, într-un dosar de înșelăciune cu asigurări auto

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului...

Minor dispărut, găsit de jandarmii dâmbovițeni 

Jandarmii dâmbovițeni au depistat în imediata vecinătate a unei...