Patru licee din Dâmbovița vor fi reprezentate la etapa națională a Concursului “Știu și aplic”

Date:

Colegiul Economic „Ion Ghica” din Targoviște a găzduit etapa județeană a  Concursului „Știu și aplic” , organizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița.

Competiția, inclusă încă din anul 2013, de către Ministerul Educației, în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale, vizează un grup țintă extrem de important pentru toate sectoarele de activitate, tinerii liceeni, viitori angajați.

Asta în contextul în care statisticile arată că persoanele din grupa de vârstă 18 – 24 ani sunt mai predispuse accidentelor grave la locul de muncă. Fiind nou veniți în câmpul muncii și lipsiți de experiență, tinerii nu acordă importanța cuvenită riscurilor cu care se confruntă, căzându-le uneori victime.

Obiectivul principal al concursului îl reprezintă încurajarea şi atragerea elevilor din învățământul liceal și profesional în activităţi de studiere a disciplinei ”Securitate şi sănătate în muncă” și formarea unei culturi de prevenire în rândul acestora.

La nivelul județului Dâmbovița, Inspectoratul Teritorial de Muncă a încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, privind organizarea concursului, cu ajutorul cadrelor didactice, în 9 unități de învățământ liceale, la nivelul fiecăreia fiind desemnați doi profesori, care le-au predat elevilor materialele postate pe site-ul stiusiaplic.ro.

La prima etapă a concursului, faza județeană, au participat 42 de elevi, împărțiți în 21 de echipe. Aceștia au susținut online, individual, o probă teoretică, pe teme referitoare la codul muncii și legislația SSM, corectată la Colegiul Național „Gheorghe Asachi”, cu sprijinul ITM Iași, și pe echipe o probă practică, corectată de inspectorii de muncă dâmbovițeni. Aceasta a constat în  identificarea unor riscuri și a echipamentului de protecție aferent, pornind de la un caz concret dat.

Toți participanții au primit premii și diplome din partea sponsorilor. Ocupanții locului întâi, echipajele de la Colegiu Economic „Ion Ghica”, Liceul Tehnologic „Udrea Băleanu” din Băleni, Liceul „Voievodul Mircea” și Liceul Teoretic „Petru Cercel”, vor participa la faza națională a competiției, care se va desfășura în perioada 17-19 mai 2024, la Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...