Patru elevi dâmbovițeni  printre premianții concursului național „Știu și aplic”.

Date:

“Echipajele calificate după defășurarea, în luna aprilie, a fazei județene a concursului “Știu și aplic” au participat la etapa națională desfășurată la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”.

Au obținut premiul II elevii Liceului Teoretic „Petru Cercel”, la secțiunea  „Teoretic inferior” și premiul III, elevii Colegiului Economic „Ion Ghica”, la secțiunea „Tehnologic inferior”.

Devenită deja tradiție, la nivel național, competiția, inclusă, încă din anul 2013, de către Ministerul Educației, în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale, își propune tragerea unui semnal de alarmă privind conştientizarea necesităţii educării tinerilor în domeniul legislaţiei muncii, al normelor de sănătate și securitate în muncă indispensabile pentru un mediu de muncă sigur”- informează ITM Dâmbovița.

La nivelul județului Dâmbovița, Inspectoratul Teritorial de Muncă a încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, privind organizarea concursului, cu ajutorul cadrelor didactice, în 9 unități de învățământ liceale, la nivelul fiecăreia fiind desemnați doi profesori, care le-au predat elevilor materialele postate pe site-ul stiusiaplic.ro.

Pe lângă însușirea unor cunoștințe privind bolile profesionale și riscurile asociate diverselor activități, tinerilor li s-au prezentat și noțiuni legislative de bază legate de încheierea contractelor de muncă, ceea ce constituie un element care poate contribui la combaterea muncii la negru, ținând cont de faptul că elevii de liceu au dreptul legal de a lucra, de la vârsta de 15 ani și tot mai mulți dintre ei accesează joburi de vacanță.

La prima etapă a concursului, faza județeană, au participat, pe 30 martie, la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Targoviște, 42 de elevi, împărțiți în 21 de echipe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...