Pasionați de ATV-uri nu  au voie în  fondul forestier 

Date:

Jandarmii dâmbovițeni în colaborare cu un reprezentant al Ocolului Silvic Sturzeni au desfășurat, weekend-ul trecut, mai multe acțiuni de prevenire și combatere a fenomenului contravențional și infracțional în zonele împădurite ale localităților Cândești și Tărărani.

Pe timpul acestor misiuni, jandarmii au depistat mai multe persoane care se aflau cu autovehicule de tip ATV în fondul forestier, unde este interzisă circulația în scop de agrement fără a avea acordul gestionarului.

Astfel, patru persoane au fost sancționate contravențional cu avertisment scris, conform Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Totodată, acestea au fost informate că asemena fapte constituie contravenție, iar încălcarea prevederilor legale poate conduce și la aplicarea unor amezi.

Reamintim cetățenilor faptul că încălcarea prevederilor Legii 171/2010 constituie contravenție și se poate sancționa cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, fiind interzis “accesul oricărui autovehicul în fondul forestier național, cu încălcarea art. 54 alin. (2) din Legea nr. 46 din 2008, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția autovehiculelor din dotarea personalului cu atribuții de control, atunci când acesta se găsește în misiune, a autovehiculelor destinate transportului masei lemnoase din exploatările autorizate, a celor din dotarea administratorilor de fond forestier și a gestionarilor fondurilor de vânătoare”. 

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, iar abaterile de la normele legale vor fi sancționate ca atare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...