„Pașaportul de renovare a clădirilor”- un proiect implementat de Primăria Moreni

Date:

Prin proiectul “Renocally”, implementat de Primăria Municipiului Moreni în parteneriat cu Fundația TERRA Mileniul III, a fost  realizat primul pașaport energetic de renovare a unei clădiri publice din Moreni, fiind vorba despre Grădinița nr. 5 Tisa.

Pașaportul de renovare a clădirilor oferă o foaie de parcurs privind renovarea, care indică o succesiune de etape, având obiectivul de a transforma clădirea într-un imobil cu emisii zero până în anul 2050.

“Realizarea pașapoartelor de renovare a clădirilor oferă autorităților publice locale informațiile necesare pentru o planificare eficientă a renovării profunde a stocului de clădiri deținut, în vederea decarbonizării. Prin implementarea prezentului proiect, ne-am propus să contribuim la creșterea cunoștințelor și abilităților generale ale primăriilor, privind decarbonizarea stocurilor de clădiri și renovarea profundă”, a precizat Lavinia Andrei – manager de proiect TERRA Mileniul III.

Referitor la implementarea acestui important proiect, primarul Constantin Dinu a precizat că legislația europeană în domeniul eficienței energetice în clădiri implică obiective ambițioase de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și luarea unor măsuri mai riguroase pentru a le atinge.

„Acest lucru are o implicație directă asupra autorităților locale și a planurilor lor pe termen mediu și lung”, a declarat Constantin Dinu.

La Grădinița 5 Moreni, auditorul propune un pașaport în două etape de renovare: 2028, respectiv, 2032. La finalul implementării măsurilor propuse, nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră trebuie să fie zero.

Pașaportul indică și beneficiile preconizate în ceea ce privește economiile de energie, facturile la energie și reducerile emisiilor operaționale de gaze cu efect de seră. Sunt luate în calcul și avantajele mai ample legate de sănătate și confort, de îmbunătățire a capacității de adaptare a clădirii la schimbările climatice. De asemenea, documentul oferă informații cu privire la sprijinul financiar și tehnic necesar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...