Paşapoartele simple electronice vor fi valabile 10 ani, pentru cei peste 18 ani

Începând cu data de 20 iulie 2018, termenul de valabilitate al paşaportului simplu electronic va fi de 3 ani – pentru persoanele care nu au împlinit vârsta de 12 ani, de 5 ani – pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani şi 10 ani -pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani. Eliberarea paşaportului simplu electronic se va realiza în 10 zile lucrătoare.
În cazul paşaportului simplu temporar, termenul de valabilitate este de 12 luni. Eliberarea paşaportului simplu temporar se va realiza în termenul legal de 10 zile lucrătoare. Este posibilă eliberarea acestuia într-un termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii, în cazurile prevăzute de legislaţia actuală (ex.: călătoria în state între care există stare de beligeranţă ori conflict diplomatic şi titularul are aplicată în paşaport o ştampilă ori o viză eliberată de statul cu care ţara în care călătoreşte se află în conflict, paşaportul care conţine vize valabile, dar ca urmare a epuizării filelor destinate aplicării acestora călătoria în acel stat sau în alte state decât cele care au emis vizele nu mai este posibilă sau titularul a depus paşaportul pentru obţinerea unor vize şi trebuie să călătorească de urgenţă în străinătate), precum şi pentru situaţiile OBIECTIVE – DOVEDITE CU DOCUMENTE în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea unui paşaport simplu electronic. Dâmboviţenii au posibilitatea de a se programa online, la adresa www.epasapoarte.ro (Este necesară câte o programare pentru fiecare titular de paşaport). Cei care nu aleg această variantă se pot prezenta la ghişeele Serviciului de Paşapoarte Dâmboviţa având asupra lor bonul cu numărul de ordine eliberat de aparatul cu sistem ticketing amplasat în incinta Serviciului. Aceste bonuri se eliberează zilnic.
În ceea ce priveşte eliberarea paşapoartelor, pentru a evita aglomeraţia, se recomandă folosirea facilităţii de primire a documentului electronic la domiciliu, prin CN Poşta Română SA. Dacă faceţi o cerere în acest sens, paşaportul poate să fie livrat şi prin curier, contra cost (opţiunea de livrare prin curier trebuie făcută la momentul cererii de eliberare). Costul acestei operaţiuni este de 9,52 lei şi se achită la curier – CN Poşta Română SA – în momentul înmânării paşaportului. Dacă după minim două încercări nu se reuşeşte livrarea paşaportului către titular, documentul va fi returnat la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple al judeţului pe a cărui rază de competenţă se află adresa de livrare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Calendar Bacalaureat 2018, sesiunea vară - toamnă

Cei aproape 35% dintre absolvenţii de liceu dâmboviţeni, care au absentat sau nu au promovat în sesiunea de vară, se pot înscrie la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat. Potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei Naţionale, a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 va avea loc în perioada […]