Parteneriatul DGASPC Dâmboviţa cu Fundaţia SERA – aproape de final

Ş.E.
0 0

DGASPÎntr-o scurtă conferinţă de presă, ing. Cristiana Bucur, director Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, a prezentat stadiul parteneriatului încheiat cu Fundaţia SERA România.
„Proiectul iniţiat de către Fundaţia SERA România şi DGASPC Dâmboviţa îşi propune reintegrarea/integrarea în familia naturală/lărgită a 50 de copii aflaţi în sistemul de protecţie specială pe raza judeţului nostru.
Durata proiectului este de un an cu posibilitatea prelungirii acestuia, iar cotele de participare în acest proiect sunt 48% DGASPC Dâmboviţa şi 52% Fundaţia SERA. Parteneriatul a fost aprobat prin hotărârea nr. 62/04.03.2013 a CJD Dâmboviţa.
Obiectivele sunt scăderea numărului de copii, beneficiari ai unei măsuri de protecţie specială prin reintegrarea/integrarea acestora în familia naturală/lărgită, responsabilizarea familiilor naturale cu privire la obligaţiile ce le revin faţă de copii, implicarea autorităţilor publice locale în procesul de susţinere a familiilor în care au fost reintegraţi sau urmează să fie reintegraţi copiii, reducerea cheltuielilor pentru sistemul de protecţie specială a copilului prin reintegrarea unui număr de 50 de copii, realizân-du-se o economie de 11.192 lei-cost mediu/copil/an.
Printre activităţile derulate în cadrul proiectului, s-au înscris evaluarea iniţială a familiei, evaluarea psihologică, realizarea unui profil psihologic al familiei, consilierea familiei şi îndrumarea acesteia pentru solicitarea reintegrării către Comisia pentru Protecţia Copilului sau instanţă, încheierea convenţiei între familie şi DGASPC, întocmirea unei liste cu necesarul de materiale şi produse pentru fiecare familie, realizarea lucrărilor de reparaţii şi construcţii cu materialele cumpărate, monitorizarea situaţiei familiei după reintegrare, timp de minim şase luni”, a declarat Cristiana Bucur.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Concert internaţional la Facultatea de Ştiinţe Politice, Litere şi Comunicare

De Crăciun, toţi cei care iubesc limba română, dar şi alte culturi şi civilizaţii, au primit darul aşteptat un an întreg, de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Litere şi Comunicare, din cadrul Universităţii Valahia Târgovişte. Studenţii de la Specializarea Litere au venit iar cu tolba plină de colinde din repertoriul […]