Părinţii pot refuza completarea formularului de consimţământ pentru testare însă elevul va sta acasă 14 zile

Ministrul Educaţiei a declarat că părinţii nu sunt obligaţi să completeze formularul de consimţământ privind testarea copiilor care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19 la şcoală. Sorin Câmpeanu a avertizat totuşi că, în cazul în care părintele nu este de acord cu testarea, elevul va sta acasă 14 zile.
Dacă părinţii sunt de acord, testarea elevului care prezintă simptome se face în şcoală, în situaţia în care instituţia este dotată cu un cabinet medical, iar dacă nu, testarea va fi făcută de DSP. Testarea se va face în prezenţa părintelui şi de către personal medical calificat. In cazul în care părinţii nu doresc testarea copilului, copilul nu mai revine în şcoală cel puţin 14 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FLORIN PETRE (CSŞ TÂRGOVIŞTE) A JUCAT ÎN VICTORIA CONTRA UNGARIEI

Naţionala juniorilor născuţi în 2004 a disputat miercuri, 17 februarie, la Gyula, un meci amical în faţa selecţionatei similare a Ungariei.Tricolorii pregătiţi de Daniel Mogoşanu s-au impus cu scorul de 21 (1-0 la pauză). Fulga, în minutul 30, a deschis scorul pentru naţionala noastră, care, în minutul 57, şi-a mărit […]