Parcul din proximitatea Complexului de Natație, aproape de momentul inaugurării

Date:

Prin implementarea proiectului „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere”, administrația publică târgovișteană este pe cale să inaugureze cel mai mare parc amenajat în ultimii 50 de ani.

sunt  în curs de finalizare lucrările   care au presupun amenajarea unui spațiu verde generos, pe aproximativ 90% din suprafața de zece hectare, menționată, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unor locuri de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete. Totodată, în cadrul clădirii multifuncționale, este realizat și un loc de joacă interior, dotat echipamente de joacă de tip softplay.

Parcul este dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, este supravegheat video, iar tot spațiul verde  beneficiază de sistem automat de irigații.

Valoarea totală a investiției este de 10.793.302,96 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2.

 „O nouă zonă de relaxare, întinsă pe o suprafață de 10 ha și aflată lângă Complexul Turistic de Natație, va fi deschisă în curând la Târgoviște! 

Parc nou, construit pe fonduri europene, lacul decolmatat si curățat sau un nou debarcader, reprezintă numai câteva repere ale unor investiții care schimbă radical întreaga zonă!”– a spus Cristian Stan, primarul Municipiului Târgoviște.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A ajuns cu mașina în șanț 

Evenimentul rutier  s-a produs în localitatea Nisipurile. Cel mai probabil...

O clipă de neatenție îi putea costa viața! 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...

Tragedie pe DN 72A, în localitatea Gheboieni

Tragedie pe DN 72A în localitatea Gheboieni,  polițiștii din...

Jandarmii dâmbovițeni, în mijlocul cetățenilor 

Jandarmii dâmboviţeni au participat la ziua de 1 Decembrie,...