Parc nou pe cinci hectare, cu loc de joaca, tiroliană și mini-poligon auto destinat celor mici

0 0

În proximitatea Complexului Turistic și de Natație continuă lucrările pe șantierul care vizează construirea celui mai mare parc din municipiul Târgoviște, raportat la ultimii 50 de ani.
După ultima vizită în teren, primarul Cristian Stan a precizat că, în cadrul investiției cu titlul „Reconversia și refuncțion-alizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Nataļie Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere”, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, este implementat un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos. Vor fi plantate zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar proiectul prevede și construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete. Totodată, în cadrul clădirii
multifuncționale, va fi realizat și un loc de joacă interior, dotat cu echipamente de joacă de tip softplay.
„Parcul va fi dotat și cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații. Va fi construită o tiroliană, dar și un minipoligon destinat celor mici. Aici copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu ce imită străzile orașului și vor învăța semnele de circulație”, a detaliat primarul Municipiului Târgoviște.
Valoarea totală a investiției este de 10.793.302,96 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgoviște: A fost instituită carantina de noapte pe tot parcursul săptămânii

Rata de infectare la 14 zile a ajuns luni la 8,2 la mie, în Târgoviște. în consecință, prin Hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost constatată depășirea pragului de 7,5 la mie, fiind instituită măsura carantinei de noapte pe tot parcursul săptămânii. Asta înseamnă iminența instituirii carantinei […]