PARACLIS ARHIEPISCOPAL ŞI MITROPOLITAN -TÂRGOVIŞTE

0 0

Arhiepiscopia TragovisteJoi, 17 ianuarie 2013, Înaltpreas-finţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NlFON, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie, cu ocazia hramului bisericii „Sf. Antonie cel Mare”, Paraclis Arhiepiscopal şi Mitropolitan, important moment bisericesc la care au participat numeroşi credincioşi din Municipiul Târgovişte.
În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat chipul duhovnicesc ales al Cuv. Antonie cel Mare, unul din cei importanţi sfinţi ai Bisericii noastre, întemeietor al monahismului răsăritean, riguros ascet, dar şi exemplu de slujire, sfinţenie şi misiune creştină. Înaltpreasfinţia Sa a vorbit şi despre sensul pe care sărbătoarea hramului o are pentru credincioşii ce frecventează Biserica Kretzulescu, singura din vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti şi din împrejurimi care are ca ocrotitor pe acest sfânt cuvios, precum şi despre importanţa istorică deosebită a acestui vechi locaş de cult, rectitorie a boierului Radu Kretulescu, dar care îşi are originea în primele veacuri creştine.
Amintim că Biserica Kretzulescu, ce datează din secolul al XIV – lea, prezintă un interes deosebit, din punct de vedere artistic, datorită unor elemente specifice de arhitectură, ce amintesc de stilul gotic, iar, pictura interioară a fost executată, în 1863, de Gheorghe Tăttărăscu. Între anii 2001 – 2005, biserica a beneficiat de un amplu program de consolidare, restaurare şi conservare.
Biroul de Presă al Arhipiscopiei Târgoviştei

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vindecarea celor zece leproşi -recunoştinţa unui samarinean

Pr. dr. Stan Mihail Iulian La hotarul dintre Galileea şi Samaria, intrând într-un sat oarecare, Iisus este întâmpinat de 10 leproşi, care, după obicei, se ţineau departe de aşezările locuite. Văzându-L pe Domnul, toţi îl rugară: „lisuse, Învăţătorule, fie-ţi milă de noi!” (Luca 17,13). Mântuitorul îi îndeamnă atunci pe bolnavi […]