Panoramă de vis din noul observator de la Zimbrăria Neagra

0 0

zimbraria neagraSituata in mijlocul pădurii, la câţiva kilomeri de satul Răţoaia, comuna Bucşani, Zimbrăria Neagra, cea mai mare rezervaţie de zimbri din ţară, a devenit un obiectiv tot mai căutat de turişti. Afluxul cel mai mare a fost în săptămâna „Şcoala altfel”, când au fost înregistraţi peste 1.200 de vizitatori. Şi, comparativ cu anii trecuţi, numărul celor care vin să admire maiestuoasele animale, în condiţii de semilibertate, a crescut simţitor, ceea ce justifică investiţia făcută de Direcţia Silvică Dâmboviţa pentru construirea noului observator.
De la directorul Costel Preda am aflat că este un observator proiectat după model german, cerinţele fiind de asigurare a condiţiilor optime pentru observarea animalelor, dar şi a securităţii depline a vizitatorilor. Observatorul are două etaje şi are în dotare binocluri.
La Neagra trăieşte în condiţii foarte bune cea mai mare populaţie de zimbri din ţară, care numără 37 de exemplare, de la viţei de trei-patru luni la exemplare adulte, cele mai viguroase atingând şi 1.000 kilograme şi dimensiuni impresionante.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Activităţi recomandate pentru copii în vacanţa de vară

Vacanţa de vara reprezintă un bun prilej pentru cei mici să participe la cât mai multe activităţi educaţionale, în special în zona lor de interes. De la plimbări montane, la vizite la muzee, la cursuri de muzică, limbi străine sau practicarea unui sport, fiecare activitate îi ajută pe cei mici […]