Până astăzi, luni, 15 martie se mai poate solicita amânarea ratelor la bănci

Până astăzi, luni, 15 martie 2021 debitorii mai pot trimite creditorilor o solicitare pentru a beneficia de suspendarea rambursării ratelor de principal, dobânzilor şi comisioanelor.
Ordonanţă de urgenţă nr. 227 din 30 Decembrie 2020 modifică OUG nr. 37/2020 şi prelungeşte în anumite condiţii plata ratelor către instituţiile financiare şi prevede că „Pentru a beneficia de suspendarea rambursării ratelor de principal, dobânzilor şi comisioanelor, debitorii trimit creditorilor o solicitare în acest sens, în format letric sau prin poşta electronică, la datele de contact stipulate în contractul de credit sau printr-un alt canal de comunicare la distanţă oferit de creditor, cel mai târziu până astăzi, luni, 15 martie 2021, astfel încât creditorul să fie în situaţia de a analiza şi emite decizia până la 31 martie
2021″.
Ca şi regulă generală, acei debitori ce nu au solicitat o suspendare a plăţii ratelor până în 15 iunie 2020 pentru creditele existente la data de 30 martie 2020 pot solicita amânarea ratelor pe o perioadă între o lună şi nouă luni.
Noutatea constă în faptul că se poate solicita amânarea ratelor pentru creditele existente la data de 30 martie aflate în perioadă de restituire la data de 31 decembrie 2020 pentru care nu se înregistrează restanţe.
Notă: OUG nr. 227/2020 aduce doar modificări punctuale în legislaţia privind suspendarea plăţii ratelor bancare. O persoană interesată ce doreşte să suspende ratele bancare trebuie să se raporteze la toată legislaţia în domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lămuriri privind vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca (AZ)

Cu privire la lotul ABV 5300 de 1,6 milioane de doze de vaccin distribuite în 17 ţări din Uniunea Europeană (Lituania, Estonia, Luxemburg, Letonia, Irlanda, Danemarca, Bulgaria, Austria, Grecia, Suedia, Olanda, Polonia, Spania, Franţa, Islanda), pentru care anumite state au luat decizia de a suspenda temporar vaccinarea cu vaccinuri din […]