Ovidiu Ro şi Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, parteneri în Programul „Fiecare copil merită o poveste!”

La nivelul judeţului Dâmboviţa a debutat Programul „Fiecare copil merită o poveste”, cu un atelier de literaţie la care au participat 30 profesori de învăţământ preşcolar – metodişti şi responsabili de cercuri pedagogice. Pe bază de voluntariat, aceştia vor deveni formatori în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea literaţiei – atât pentru colegii din judeţ cât şi pentru cei din judeţele vecine. Aceştia vor duce resurse şi vor disemina metodele dezvoltare a limbajului, comunicării şi a premiselor citirii şi scrierii către profesorii din tot judeţul, astfel încât peste 500 de profesori de învăţământ preşcolar din Dâmboviţa fie formaţi până la finalul anului, iar 2000 de copii să primească prima carte pentru acasă.
Dâmboviţa este unul din cele 13 centre regionale în care Ovidiu Ro va aduce, în total, până la finalul anului, un mix de intervenţii constând în 300 de centre de bibliotecă adaptate vârstei preşcolare, formarea unui număr de 8000 de profesori îndez-voltarea alfabetizării timpurii folosind cărţi ilustrate şi oferirea primei cărţi pentru acasă unui număr de 50.000 de copii din mediul rural. La nivel de judeţ, programul este derulat de Asociaţia Ovidiu Ro în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Clienţii CATD pot trimite indexul şi consulta facturile cu ajutorul portalului companiei

Începând cu luna septembrie, clienţii Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa au acces la informaţii privind situaţia facturilor prin intermediul unui portal online. Astfel, la adresa https://portal.catd.ro sau pe site-ul www.catd.ro, la secţiunea „PORTAL”, clienţii CATD pot transmite indexul, pot consulta facturile şi pot verifica istoricul plăţilor efectuate. De asemenea, se pot […]