Ordonanţă pentru ieftinirea locuinţelor ANL, după ce preţurile aproape s-au dublat anul trecut

Guvernul a adoptat actul normativ în baza căruia preţurile locuinţelor ANL, care au crescut considerabil anul trecut ca urmare a aplicării Ordonanţei 114, vor reveni la tarife apropiate celor din anul 2019. În prezent se lucrează la normele metodologice privind aplicarea acestui noii ordonanţe, norme care ar trebui publicate în cel mult o lună de zile.
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat că în lipsa unei intervenţii legislative, tarifele apartamentelor din blocurile ANL ar fi crescut din nou, în vara acestui an, cu până la 20 de procente.
„Aşteptările tineretului nu cred că sunt extraordinar de mari legat de partea de infrastructură, în sensul în care el, personal, să fie ajutat. Un tânăr e plin de energie, doreşte să acţioneze, să fie lăsat în pace să muncească. El trebuie lăsat liber, că îşi găseşte locul în societate. Dar, atunci când vorbim de tineri care şi-au întemeiat o familie, care au poate, deja şi copii, sau ca să susţinem natalitatea şi să susţinem necesitatea de a rămâne în ţară – foarte important – acest acces la locuinţe pentru tineri este foarte important.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: 241 de locuri de muncă disponibile în această săptămână

Potrivit informaţiilor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă, în baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate 241 de posturi vacante, dintre care: 29 pentru persoane cu studii superioare – 29, pentru persoanele calificate în diverse meserii -161 locuri şi 51 pentru muncitori necalificaţi.Pentru absolvenţi de studii superioare […]