Oraşul Pucioasa va fi iluminat stradal integral cu LED-uri

0 0

Primăria oraşului Pucioasa şi-a propus să schimbe complet sistemul de iluminat stradal şi vrea să treacă de la clasicele becuri la sitemul LED. Investiţia se va putea realiza în cadrul proiectului „Modernizarea, eficientizarea şi extinderea sistemului de iluminat public din oraşul Pucioasa”, ce este depus pe PNDl în vederea obţinerii finanţării. Această investiţie are o valoare de 3.079.445,40 de lei.
Proiectul prevede montarea a 1920 de lămpi pe LED cu puteri de 30W şi 60 W, 16 puncte de aprindere noi, extinderea reţelei cu un număr de 97 de stâlpi noi echipaţi cu aparate de iluminat, console şi reţea de iluminat nouă. Potrivit reprezentanţilor primăriei, pe lângă aspectul estetic schimbat, noul sistem ar reduce cheltuielile iluminatului public. Cheltuielile de funcţionare a iluminatului public vor fi substanţial reduse prin: aplicarea conceptului de energy-saving, reducerea cheltuielilor de întreţinere, realizarea unui sistem de iluminat coerent şi flexibil la scara întregului oraş, scăderea poluării mediului, folosirea unor aparate de iluminat de tip ECO cu impact redus asupra mediului atât din punct de vedere al consumului de energie electrică, cât şi de reciclare după sfârşitul perioadei de viaţă.
Modernizarea iluminatului public la Pucioasa are la bază un studiu realizat de specialişti în colaborare cu reprezentanţi ai primăriei fiind avute în vedere: clasificarea străzilor în funcţie de importanţa lor şi densitatea traficului; zonele de risc, cartierele sau zonele din oraş defavorizate din punct de vedere al securităţii locuitorilor pe timp de noapte; spaţiile publice care conţin elemente de valoare pentru patrimoniu; clădirile şi monumentele care vor trebui puse în valoare; stabilirea priorităţilor de acţiune; stabilirea necesarului de extinderi având în vedere dezvoltarea oraşului.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Biroului Politic Judeţean al PSD Dâmboviţa va decide vineri, măsurile ce se vor lua cu privire la domnul preşedinte CJ, Alexandru Oprea

Miercuri seară, de la ora 20:00 şi până la ora 01:00, a avut loc şedinţa Biroului Politic Judeţean al PSD Dâmboviţa. S-a discut şi s-a întors pe toate părţile conflictul declansat în cadrul PSD Dâmboviţa, de demisia din funcţiile deţinute în partid, a preşedintelui CJ, Alexandru Oprea. S-a luat act […]