Opriți răspândirea dezinformării! 

Date:

Verifică informațiile înainte de a distribui! Împreună, putem combate hărțuirea cibernetică și putem menține comunitatea online în siguranță și informată. 

Fenomenul Deepfake a revoluționat peisajul fraudelor online, iar echipa DNSC dorește să sublinieze acest aspect .

Vigilența în online este esențială pentru toți utilizatorii.

Pentru a vă proteja împotriva acestui fenomen, DNSC vă pune la dispoziție Ghidul Deepfake și un TEST informativ care vă ajută să identificați și să vă protejați împotriva acestor falsuri din mediul online.

 În mediul online, securitatea conturilor noastre începe cu cele mai de bază elemente. Alocând doar 10 minute din timpul nostru, putem asigura un grad ridicat de siguranță a datelor noastre prin următoarele 3 măsuri:

 Folosirea unei parole puternice, formată din minuscule, majuscule, cifre, și caractere speciale. Alternativ, putem folosi o frază de securitate care este ușor de reținut, dar greu de ghicit (ex: 1miPl4c35aM3rgL@M4re – Îmi place să merg la mare).

 Folosirea unui manager de parole pentru stocarea în siguranță a credențialelor conturilor noastre. Acest program ne permite să folosim parole unice și complexe pentru conturile noastre, fără riscul de a le uita.

 Activarea autentificării multifactor pentru asigurarea unui strat suplimentar de securitate. Autentificarea multifactor presupune necesitatea mai multor elemente pentru logarea în cont, spre exemplu un cod trimis pe telefonul mobil, pe lângă parolă.

 Implementarea acestor 3 măsuri se poate face într-un interval de doar câteva minute și reprezintă un adaos semnificativ siguranței datelor noastre în online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...