Operatorii economici care nu respectă măsurile anti-COVID riscă închiderea temporară

0 0

Un proiect de lege care prevede închiderea temporară pentru 15 sau 30 de zile, inițiat de Ministerul de Interne condus de Lucian Bode a trecut, marți, de Camera Deputaților, care este decizională, fiind votat cu 171 pentru, 128 împotrivă și 10 abțineri.
Operatorii economici care nu respectă măsurile anti-COVID riscă închiderea temporară pentru 15 sau 30 de zile, pe lângă amendă, în cazul în care în termen de 15 zile de la constatarea precedentă repetă încălcarea măsurilor. Astfel agenții constatatori vor afișa inclusiv anunțul: „Acest spațiu este închis temporar, până la data de …. inclusiv, din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei de Covid-19”. De asemenea, în cazul nerespectării măsurii de închidere, se vor aplica sigilii.
Potrivit expunerii de motive, „Legea nr. 55/2020 cu modificările și completările ulterioare, prevede sancțiunea contravențională principală a amenzii în cazul nerespectării de către conducătorii operatorilor economici a condițiilor stabilite potrivit art. 5 alin. 3 lit. f) din aceeași lege, referitoare la desfășurarea activității, respectiv la suspendarea temporară a activității acestora (.) întrucât în practică s-a constat că operatorii economici care au fost sancționați pentru astfel de fapte au continuat să încalce prevederile legale, considerând că aplicarea sancțiunii contravenționale este nesemnificativă în raport cu profitul realizat în urma desfășurării activității interzise, considerăm necesară instituirea în acest caz și a unei sancțiuni contravenționale complementare.”
Proiectul de lege a fost depus la Parlament în iunie 2021. Legea va merge la promulgarea și va intra în vigoare în zece zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Evoluția infectărilor COVID-19 varianta Delta, pe un trend crescător

Evoluția infectărilor COVID-19 cu tulpina Delta este pe un trend crescător față de restul tulpinilor care determină îngrijorare în România – cea sud-africană și braziliană, potrivit ultimului raport al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Aproape 4.500 de cazuri de COVID-19 au fost identificate cu varianta Delta în ultima săptămână, […]